Naar Chablis, 24,4 km. Overtrokken met buien.

Jacques en Eline zijn vroege vogels. Ze vertrekken altijd tegen 7 u, als wij opstaan. Vandaag wachten ze nog wat tot de grootste buien voorbij zijn.
Gisterenavond hadden we ons brood verdeeld, we hebben nog wat voor de picknick en zo hoeven we niet om te gaan naar de bakker in de 2de dorpskern. ( Flogny-la-Chapelle is een fusie van 2 gemeenten ).
Opgeruimd en geveegd. Vertrokken om 8.40 u . We pikken de jakobsweg weer op aan de reuze paardenkastanje voorbij de kerk van Flogny-la-Chapelle. Sedert Ervy-le-Chatel gisteren wandelen we niet meer in de Champagnestreek, maar in Bourgogne! We lopen langs ‘ le canal de Bourgogne’. Geen plezierbootjes vandaag. Het regent. Een hengelaar onder een groene paraplu.
Na Roffey een serieuze klim. Mini klaproosjes tussen de stoppels. Veel slakken op het pad. Ze hebben het naar hun zin! De eerste wijngaard van Tonnerre ( witte wijn ).
In Bernouil staat er een eigenaardige St-Jakobskerkje, in de vorm van een klavertje-vier ! St-Jakobskerkje in Bernouil ( in de vorm van een klavertje-vier)Het klokje op de Mairie slaat elf uur. We zigzaggen naar beneden , lopen in het valleitje zoals de wegbeschrijving het zegt. Maar toch is het gissen: geen enkel herkenningsteken. Oef! Goed gegokt vandaag.
Picknick in Vézannes, rechtopstaand onder de gesnoeide kastanje. Zo worden we niet nat. Foto 25-07-17 12 14 55 (1)

De brug over de TGV over. Het is een zeer drukke lijn. De brug davert van de luchtverplaatsing als er een hogesnelheidstrein onderdoor rijdt. Werkloze windmolens.
We wandelen op het glooiende plateau. Golvende lijnen van een landschapsschilder: gespikkeld bruin, goudgeel, donkergroen bos, een dreigend grijze lucht.

Foto 25-07-17 13 42 08 (1)
De zon piept even door de wolken. De aarde verdampt! Na het bos je richten op een grote notelaar. Tof! Bomen als wegwijzers !
De wind speelt in onze capes. 2 rode ballonnen glijden af naar Collan. Ik heb een kleine inzinking, rust wat op de trap aan een huis.
Saint Robert kwam hier om een abdij te stichten, maar hij achtte de site niet geschikt. 40 jaar leidde hij de abdij van Molesme. 40 km verder. Maar men vond zijn regime volgens de regel van Benedictus te streng. Hij trok eruit met enkele getrouwen en stichtte de abdij van Citeaux, de moederabdij van de cisterciënzers.
Ultreya y sus eia ! Steeds verder, steeds hoger. Allé hop! De GR 64 op, de GR de Pays des Vins et Fromages. Langs de wijngaarden van Chablis. Het is lastig: plakkerige aarde en heel veel keien. Ook de wijnstokken staan in grond met massa’s stenen en steentjes.

De ideale grond voor wijnstokken!

Eindelijk een betonweggetje! Ook niet ideaal, de twee kanten hellen af naar het midden waar het regenwater loopt. Oef! Om 16.15 u aangekomen in Chablis. We zijn in de aap gelogeerd! Ik had gisteren 4 x de gîte opgebeld: volzet – dus een hotelletje. Op de schouw van de kamer staat er een decoratieve wijnstok. geen enkel haakje om iets op te hangen. Als we de regencape van de wijnstok nemen, valt de spiegel van de schouw naar beneden op een bed. Gelukkig geen scherven!

Wijnhuis met historische kelders
Santé

 

 

 

Nog een wandelingetje door het mooie dorp met de natuursteen herenhuizen. Overal caves en caveaux. Niet voor pelgrims bedoeld … Jacques en Eline nog terug gezien als ze inkopen deden. Zij slapen op de camping.

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Naar Chablis, 24,4 km. Overtrokken met buien.

  1. Hallo vrolijke pelgrims, het is zalig om jullie verslag elke dag mee te volgen … alweer een heel “wijze” ontdekkingstocht … zoals elke camino trouwens !!! Geniet van het ‘rijke’ Frankrijk !!! Elke pelgrim krijgt hier vast en zeker weer ‘de kriebel’ bij het lezen van jouw prozastukjes !!

    Geef er een lap(je) op hé !!! Petje af voor jullie prestatie !

    Groeten,

    Martine ( en Gerda )

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s