Naar Flogny-la-Chapelle, meer dan 26 km, geen regen van betekenis.

Hevig geregend vannacht. Droog vertrokken om 8.20 u . Door het bos. Plassen de breedte van het pad ! DIGITAL CAMERADruppels van de bomen maken kringetjes in het water. Houtstapels opzij. Voorbij de camping van Eaux-Puiseaux. Een eenzame notelaar aan een wegsplitsing. Voor ons een lieflijk landschap : glooiende akkers in alle mogelijke tinten; zonnebloemvelden; groene partijen ( maïs, boontjes en de cannabis- of hennepplant – de leeuweriken houden er blijkbaar erg van ! – ); toefjes bomen en bosjes. De aarde kleeft aan onze schoenzolen. Het zou ploeteren worden, ware het niet  dat we op de grasbermen kunnen lopen.
De zonnebloemen wenden zich naar het oosten, wij stappen naar het zuiden of dat denken we toch ! Voor de verandering verdwalen we vandaag in de velden …
Met een ruime boog belanden we in Villeneuve-au-Chemin, een dorp dat zelfs niet op onze kaartjes staat. Maar vanaf daar leidt de D22 ons wel naar Ervy-le-Chatel. We aarzelen niet en volgen de departementale weg. Er is weinig verkeer en zo kunnen we ons niet meer vergissen !
Kwart na 1. Goed doorgestapt. We eten een lekker en goedkoop menu du jour in de bar Franco-belge naast de ronde graanhal van Ervy-le-Chatel. Er is ook WiFi in het restaurant. Ik kan het bericht van gisteren posten op de blog.Graanhal van Ervy-le-Chatel
Na de middag letten we beter op. Weer door het bos. Er zijn diepe voren van tractoren en bulldozers vol water! Regenjas aan , regenjas uit … Er loopt een asfaltweggetje door het bos van Flogny-la-Chapelle. Voorbij een jagershut. Hé ! Er wordt gejaagd op hert en everzwijn op donderdagen , zondagen en feestdagen. En de pelgrims dan? Veel varens als onderbegroeiing. In het dorp slapen we in een modern huisje dat de gemeente ter beschikking stelt van de pelgrims, voor slechts een donativo. De Nederlanders Jacques en Eline wachten ons op. Leuk om elkaar terug te zien! Ze hadden wel de weg gevonden van Eaux-Puiseaux naar Ervy-le-Chatel. Ze stapten er gisteren al op door verschrikkelijk nat, lang gras. Elines schoenen laten water door , een ramp voor haar! Jacques loopt op zijn gps-track. Zij vergissen zich nooit !
Wel te rusten ! Slaap lekker!

Advertenties

Een gedachte over “Naar Flogny-la-Chapelle, meer dan 26 km, geen regen van betekenis.

  1. Waarlijk te bewonderen hoe jullie door weer en wind of zon,bos en weiland of berg en dal toch nog alles bekijken en voor ons beschrijven zodat we kunnen meeleven.Bedankt en tot wederhoren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s