Naar Forêt Chenu, 25 km , regen ’s avonds !

Zondagmorgen in Troyes. Door lege, schoongespoten straten, geplaveid met een gootje in het midden, zoals het was in de 16de eeuw.
Ontbijt bij de warme bakker: brioche au chocolat en croissant aux amandes. Hmm!
Oude schoorsteen van de textielindustrieVoorbij de oude schoorsteen van de traditionele textielindustrie. Troyes was bekend om zijn ‘bonnetterie’ ( fabricage van katoenen mutsen en kousen ). Er waren grote textielbedrijven gevestigd: Petit Bâteau, DIM en Lacoste ( nu overgenomen door Devanley ). Aan het moderne kantoorgebouw achter de schouw: een reclamebord van de Tour de France, hier aangekomen op 6 juli en vertrokken op 7 juli van de Boulevard Victor Hugo; goed zichtbaar vanuit een helikopter.
We verlaten Troyes langs de ‘ Vienne verte’, een wandelpad langs het riviertje van dezelfde naam. Oude bomen, volkstuintjes. Joggers en fietsers. Onder de ringweg door.
Een droge veldweg op. Een quad vol modderspatten rijdt ons voorbij …
Heel in de verte een heuvelrij. Hé, gele en beige stoppelvelden?… De wolken werpen schaduwen op de akkers, ook groene partijen ( maïs en bieten) en bossen op de heuveltoppen.
In Lépine nemen we een oude romeinse heirweg, en steken we de autosnelweg over. Fietsers roepen goedgeluimd ” Compostèle, c’ est par là! ” en ze wijzen de tegengestelde richting aan !Laines-aux-Bois De klokken van Laines-aux-Bois verwelkomen ons. Ze luiden het einde van de mis. Een groep feestelijk geklede mensen poseert aan de ruïne van het portaal van een vroegere kerk St-Pierre-ès-Liens: doopfeest van een fier 3-jarig meisje met een doopkaars.
Oei! weer klimmen! Boven wacht de hongerige pelgrim een picknicktafel. En … we hebben nog wat kipfilet over van gisterenavond. Smakelijk!Picknick boven op de helling
Verder langs de GR 2 op een verhard pad langs een hooiweide ofte bloemenweide rechts. ( veel witte peen)
Oh nee! Een afslag gemist ! We zien geen tekens meer. Op intuïtie het bos in gegaan. Ik zie auto’s rijden naar een parking. We zijn vlakbij de site van Montaigu, een oppidum van de Galliërs. Daar ontmoeten we een groepje wandelaars: een Nederlandse familie met Franse vrienden uit Troyes. De Nederlander – laten we hem Joop noemen ( stomweg vergeten te vragen hoe hij heet ) – Joop dus, had mijn lint van ‘ L’esprit du chemin’ herkend. Hij had 2 jaar geleden ‘gelopen’ van bij hem thuis tot in Santiago en zo kennisgemaakt met de Fransman uit Troyes. Nu waren ze hier met vakantie. Ze hadden ons trouwens zien lopen voorbij de camping van Sézanne ( wij waren goed herkenbaar met onze plastic mapjes op de borst ) . Joop was toen ook verdwaald in het bos van Laine-aux-Bois . Ze wijzen ons de weg naar de GR 2 richting Sommeval. Leve de Galliërs en de Nederlanders ! Geluk gehad!

Verbroedering Frankrijk - België - Nederland
Verbroedering Frankrijk – België – Nederland !

Nog 7 km door het bos. Veel omgevallen bomen. Nietsdoenbeheer !… Tijd voor een energiereep.
Eens uit het bos ligt Sommeval daar schilderachtig te wezen in de vallei. Ervoor: een gouden, glooiend stoppelveld met sporen van tractoren .
Na het vlakke land van Troyes zijn we nu in het golvende landschap van Le Pays d’ Othe . En dat zullen we geweten hebben!
Klimmen naar de plaatselijke GR van de Forêts d’ Othe. Late namiddag. Om kwart voor 5 aangekomen bij Mevrouw Labasque in Forêt Chenu. We slapen in een kleine gîte. Geen internet. Een rustige avond.gîte in Forêt Chenu

 

Advertenties

3 gedachtes over “Naar Forêt Chenu, 25 km , regen ’s avonds !

  1. Leuk om je verhaal te lezen Anne! Stiekem hadden we op je rugzak je naam onthouden. Joop heet dus Dannis 🙂 We zouden het leuk vinden als je de foto kan mailen… Bon camino!! Familie van de Koolwijk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s