Plannen 2017

Op 12 juli ga ik opnieuw op tocht . Deze keer wordt het een camino in Noord-Frankrijk, van Rocroi aan de Belgische grens tot Vézelay in Bourgondië. Op die manier zal ik heel Frankrijk doorkruist hebben, in stukken weliswaar: in 2011 van Le Puy-en-Velay naar St-Jean-Pied-de-Port ( zie blog http://www.bloggen.be/anne_als_pelgrim ), in 2015 van Vézelay naar Le Puy-en-Velay en nu dus van de Frans-Belgische grens naar Vézelay. Deze pelgrimsweg heet de Via Campaniënsis en loopt door de Champagnestreek langs Reims en Troyes. Ik kijk er al naar uit! Nieuw dit jaar – ik beken het maar – is mijn mini iPad, een poging om gemakkelijker op de blog te geraken. Zo ben ik niet afhankelijk van het feit of er in de gîte een computer staat. Anderzijds, zal het mij wel lukken om via WiFi internettoegang te krijgen? Groot vraagteken! Spannend!

Op 3 juni stap ik de 25 km van de Molentocht, georganiseerd door Hanske De Krijger, de wandelclub van Oudenaarde. Ik oefen met flessen water in de rugzak: 12 kg, een behoorlijk gewicht. Wandelen in eigen streek: zalig!
Glooiende weiden en akkers met hier en daar boompartijen. Zelfs nieuwe paadjes ontdekt in mijn dorp Mater! De vlier bloeit en geurt volop. Goudgroene rogge, wiegend in de wind. Tarwevelden met de korenaren fier rechtop. Kamille en klaprozen in de bermen ( er zijn er opvallend veel meer nu er geen glyfosaat meer gebruikt wordt!)
In de tuintjes: een weelde aan rozen.
Op de grens van Horebeke en Schorisse ( Maarkedal) staat een wereldboom, de 1ste wereldboom die in Vlaanderen erkend werd. De’ grote meneer’ is een 100-jarige zomereik die nu beschermd is. Hij mag hier oud worden, héél oud. Gezien van op de paalcamping dichtbij, staat hij majestueus op de voorgrond met erachter het panorama van de Vlaamse Ardennen. Wereldboom Schorisse
Tere, lichtgele bloempjes ( vlasbekjes? ) te midden van het zomerse groen. Anderhalve km misgelopen in Schorisse … Kabbelende beekjes in het natuurgebied, het bos ’t Burreken. Een enkele vlasakker ( hij staat nog niet in bloei)
16 hellingen! Jammer dat ik mijn wandelstokken niet bij me heb. Toch blij dat de kerktoren van Mater weer in zicht is! Oefentocht: en of !!! ( 29 km is het geworden! )

Advertenties

Een gedachte over “Plannen 2017

  1. Hallo Anne,
    Ik bewonder u om uw doorzettingsvermogen. Ik wens u van harte een heel goede tocht toe, een tocht zonder tegenslagen en ongemakken met veel ontmoetingen van fijne mensen. Ik kijk er al naar uit om uw wedervaren met mooie omschrijvingen te lezen.
    Inderdaad gisteren was het de hoogdag voor Mater met de “Amelberga-ommegang” Ik was er omdat mijn roots in Mater liggen (ouders waren vandaar afkomstig) maar ook om foto’s te maken. Het weer zat ook deels mee alhoewel er in de namiddag een paar buien aan te pas kwamen. Hopelijk blijf je ook van regenbuien en alle “weernegatiefs” gespaard. Bueno camino, bon chemin.
    Marc

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s